Arbeidsliv

Høyres finanspolitiske talsperson Tina Bru (H) mener finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) må korrigere sine uttalelser om hvem som får lavere skatt.

Vedum må svare for skatteøkning for lavtlønte

Lavtlønte må betale mer i skatt med regjeringens budsjettforslag enn de borgerliges, ifølge Finansdepartementet beregninger. Vedum holder fast ved at de kommer bedre ut.

Publisert Sist oppdatert

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (H) fikk spørsmål om skatteopplegget i Stortingets spørretime onsdag.

I Hurdalsplattformen har regjeringen lovet at de vil redusere inntektsskatten for dem som tjener mindre enn 750.000 kroner. Men Høyre har bedt Finansdepartementet regne på hvordan skatteletter og -økninger fordeler seg. Svaret er at både de som tjener under 400.000 kroner, og de som tjener over 600.000 kroner, vil få mer skatt med Ap-Sp-regjeringens forslag enn med budsjettet Solberg-regjeringen la fram.

– Hvordan forsvarer statsråden at han øker skattebyrden for lavinntektsgrupper sammenlignet med det Solberg-regjeringen la opp til, spurte Høyres finanspolitiske talsperson Tina Bru (H).

Vedum hevder Bru er selektiv i tallene hun velger å se på.

– I stort er det ingen tvil om at to av tre skattytere får redusert skatt med oss enn med Høyre-regjeringen, sier han.

Han viser til at pendlere og fagforeningsmedlemmer får økt skattefradrag, og at alle får glede av redusert elavgift og makspris i barnehagen.

– Folk kan sjekke selv, se hva de har i skatt nå og se på forslaget fra regjeringen. Da vil cirka to av tre få lavere skatt i 2022 sammenlignet med i 2021, sa Vedum.

Powered by Labrador CMS