Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen. 

Håkon Mosvold Larsen / NTB
 
 

Aker BP innfører krav om koronabeskyttelse – Fagforbundet avviser enighet

Publisert: 12. januar 2022 kl 13.56
Oppdatert: 12. januar 2022 kl 13.56

– I praksis betyr det at man enten har tatt vaksinen eller har testet positivt i løpet av de siste tolv månedene, sier pressekontakt Ole-Johan Faret i oljeselskapet Aker BP til Aftenbladet/E24.

Kravet gjelder alle som reiser til selskapets sokkelinstallasjoner, tilknyttede borerigger og frittstående borerigger på oppdrag for selskapet.

Økende smitte

– Bakgrunnen er at smitten øker nå. Vi har hatt flere smittetilfeller offshore, noe som har blitt godt håndtert, men vi ser at alvorlige sykdomsforløp utgjør en større risiko, sier Faret.

Han opplyser at det er sykepleier om bord på offshoreanleggene, at de har et solid testregime og gode rutiner for isolering, men at de ikke er satt opp med tilstrekkelig kapasitet og utstyr til langvarig behandling hvis flere blir alvorlig koronasyke.

Aviser enighet om koronakravet

Selskapet har uttalt at kravet innføres i samråd med de tillitsvalgte i selskapet. Dette avvises imidlertid av fagforbundet Industri Energi, som har over 700 medlemmer i Aker BP.

Saken fortsetter under annonsen

– Bedriften har ikke ført drøftelser eller involvert oss på noen måte vedrørende hvordan dette skal skje, sier klubbleder Ingard Haugeberg i Aker BP til Industri Energis nettsted.

Overfor Aftenbladet/E24 utdyper han:

– Selskapet må ha mistolket. Vi er i en diskusjon, og den viderefører vi. Om vi blir enige er noe helt annet. Men vi er i god dialog og skal gå gjennom saken fra A til Å, sier han.

Pressekontakt Ole-Johan Faret medgir onsdag ettermiddag at det ikke er full enighet mellom partene.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no