Arbeidsliv

Arbeidsledigheten like lav som i 2008

74.200 mennesker er nå helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Det utgjør 2,6 prosent av arbeidsstyrken og er like lav ledighet som i 2008, melder NAV.

Publisert Sist oppdatert

­Antall arbeidssøkere, som er registrert hos NAV, gikk ned med 5.900 i juli, justert for sesongvariasjoner, skriver Arbeids- og velferdsetaten i en pressemelding.

Dermed har ledigheten falt med 0,3 prosentpoeng siden juni, da den var på 2,9 prosent med 83.300 helt arbeidsledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos NAV.

Antall personer, registrert som helt ledige, har derimot økt med 0,1 prosentpoeng. I juli var 1,7 prosent, tilsvarende 48.100 personer, registrert som helt ledige. I juni var 47.100 personer helt ledige, noe som utgjør 1,6 prosent av arbeidsstyrken.

Høy ledighet innen reiselivet

– Selv om det er høy inflasjon, økende rente og internasjonal uro, fortsetter ledigheten å falle. Hittil i år har antallet helt arbeidsledige falt med 26.100 personer. Ledigheten er nå på samme rekordlave nivå som vi hadde i 2008, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Tallene viser også at antallet arbeidssøkere gikk ned i alle yrkesgrupper fra juni til juli. Nedgangen var størst blant personer med bakgrunn fra reiseliv og transport samt serviceyrker.

Likevel var andelen helt ledige høyest innen reiseliv, transport og barne- og ungdomsarbeid – begge med 2,6 prosent av arbeidsstyrken. Ledigheten var lavest innen akademiske yrker, med 0,5 prosent.

Størst nedgang blant de eldste

Antallet arbeidssøkere gikk ned i alle fylker i juli. Nedgangen var størst i Oslo og Rogaland. Antallet arbeidssøkere falt mest blant dem over 60 år, mens nedgangen var minst blant dem mellom 25 og 29 år.

Ved utgangen av juli var andelen helt ledige høyest blant personer i 30-årene, med 2,3 prosent av arbeidsstyrken.

Samtidig er det fortsatt høy etterspørsel etter arbeidskraft. I løpet av juli ble det registrert 27.900 nye ledige stillinger.

Powered by Labrador CMS