Arbeidsliv

Næring med nest flest berørte personer er transport og lagring (300), mens tredje største er overnattings- og serveringsvirksomhet (100).

Færre får varsel om permitteringer

900 personer ble berørt av varsler om permittering sist uke. Det er en vesentlig nedgang fra forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke mottok Nav varsler om permitteringer for 900 personer, samt varsel om oppsigelser for 50 personer. Totalt 78 virksomheter har levert varsel om permitteringer i løpet av forrige uke.

– Det er nå svært få varsler om permittering fra overnattings- og serveringsvirksomheter. De fleste permitteringsvarslene i forrige uke er fra industrien og bedrifter innen transport og lagring, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en melding.

Nær halvparten av permitteringsvarslene gjelder ansatte i industrien, der det er over 400 berørte personer.

Næring med nest flest berørte personer er transport og lagring (300), mens tredje største er overnattings- og serveringsvirksomhet (100).

Statistikken viser ikke hvor mange av permitteringsvarslene eller oppsigelsene som faktisk blir gjennomført.

Flere blir permittert enn vanlig

I en gjennomsnittsuke det siste halvåret før de siste innstramningene har omkring 500 personer vært berørt av varsler om permitteringer og masseoppsigelser.

Antall berørte personer i forrige uke var nesten dobbelt så mange, men er en kraftig nedgang fra ukene før hvor henholdsvis 15.200 personer (uke 50) og 3300 var berørt.

Det er kun virksomheter som vurderer å permittere eller si opp 10 personer eller flere som er pålagt å varsle Nav.

11 prosent av varslene forrige uke gjaldt færre enn 10 personer. Varsler som gjelder 100 personer eller flere står for 29 prosent av permitteringsvarslene.

Nav får ikke beskjed fra virksomheter som har trukket tilbake permitteringsvarsler.

Nedgang i antall dagpengesøknader

Det har også vært nedgang i antall dagpengesøknader den siste uken. Nav mottok totalt 4 800 søknader om dagpenger i uke 52, jevnt fordelt mellom 2400 søknader om dagpenger ved permittering og 2400 ordinære søknader.

1500 av søknadene om dagpenger kom fra personer sysselsatt innen overnattings- og serveringsvirksomheter.

De fleste av disse, 1200 søknader, er fra personer sysselsatt i serveringsvirksomheter, mens 300 er fra overnatting.

Powered by Labrador CMS