Arbeidsliv

Illustrasjionsfoto

Forsterket arbeid med grønnvasking

– Arbeidet med bærekraft er ikke nytt for Kiwi, men vi ønsket å begynne å jobbe mer systematisk mot grønnvasking sier Francesca Accerbi, bærekraftansvarlig i Kiwi. Stillingen er nyopprettet og Accerbi begynte i jobben i august 2021.

Publisert Sist oppdatert
Foto Francesca Accerbi er bærekraftansvarlig i Kiwi. Hun har ansvar for å følge opp grønnvaskingsplakaten internt. (Foto: Børge Solem)

Hos Kiwi har grønnvaskingsplakaten bidratt til å endre måten de jobber med bærekraftskommunikasjon. Kiwi har rundt 14.000 ansatte totalt og over 150 ansatte på servicekontor og drift. Planen er at grønnvaskingsplakaten skal bli kjent i hele organisasjonen.

Kiwi ble formelt medlem av grønnvaskingsplakaten rett før jul, men Accerbi påpeker at konsernet Norgesgruppen som Kiwi er en del av, allerede var medlem av plakaten.

– Kiwi ønsket at kundene skulle se at vi stiller oss bak grønnvaskingsplakaten, og ønsket derfor å bli medlem selv, sier hun.

Accerbi forteller at de allerede nå bruker grønnvaskingsplakaten som et konkret verktøy i sin bærekraftskommunikasjon, og går gjennom alle punktene i plakaten hver gang Kiwi skal si noe om bærekraft.

– Konsekvensen er at det kan ta lenger tid å skrive saker som skal handle om bærekraft, men da er vi sikre på at det vi sier på dette området er troverdig. Det har betydd noe i måten vi jobber på, sier hun.

Nå oppfordrer Francesca Accerbi flere til å bli medlem av plakaten.

– Jeg oppfordrer spesielt leverandørene våre til å bli medlem av grønnvaskingsplakaten. Dette er et nyttig verktøy for alle, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS