Arbeidsliv

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) mener at hun har fullstendig feilvurdert sin egen pendlerboligsak.

Hadia Tajik med selvkritikk etter egen pendlerboligsak

Arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) opplyser at hun mandag tok kraftig selvkritikk i Arbeiderpartiets sentralstyre på bakgrunn av hennes egen pendlerboligsak.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har fullstendig feilvurdert denne saken og alle de spørsmålene som den har utløst. Jeg har brukt en del tid på å komme tilbake med svar. Det handler om at det er spørsmål som ligger langt tilbake i tid. Jeg vil at alt jeg svarer skal være så dokumentert og skikkelig som mulig, sier Tajik til VG.

Det var i forrige uke det ble kjent at da Tajik ble politisk rådgiver i 2006, fikk skattefri pendlerbolig på bakgrunn av en leiekontrakt hun aldri benyttet seg av. Hun sa i den forbindelse at hun i stedet valgte å bo hos sine foreldre når hun var hjemme i Rogaland, og at hun bidro med å betalte utgifter der. Hun har imidlertid ingen dokumentasjon på dette og opplyste aldri Statsministerens kontor om endringen i sin bosituasjon.

Tajik innser også at svarene hun har gitt, har utlyst nye spørsmål.

– Kritikken fra LO viser at jeg burde svart tydeligere på et tidligere tidspunkt. Det jeg har svart, har bare utløst ytterligere spørsmål, inkludert hos LO-ledelsen, sier hun.

Powered by Labrador CMS