Arbeidsliv

For allerede overarbeidede, utbrente og deprimerte IT-medarbeidere, hjelper det derfor fint lite at nesten alle ansatte bruker sine private enheter til å jobbe med.

­Hver tredje virksomhet har blitt utsatt for syv vellykkede cyberangrep i løpet av det siste året

Andelen utsatte virksomheter har vokst med 40 prosent i løpet av de to siste årene, viser en fersk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro avslørte nylig at så mange som 32 prosent av virksomheter verden over har opplevd å få sine kunderegister kompromittert flere ganger i løpet av de siste 12 månedene. Det er en økning på 39 prosent sammenlignet med 2020.

De mange vellykkede cyberangrepene skjer i en tid hvor virksomhetene sliter med å få oversikt og kontroll over en stadig ekspanderende angrepsoverflate, skriver de i en pressemelding.

Funnene kommer fra Trend Micros Cyber Risk Index-rapport (CRI) som publiseres to ganger i året. Rapporten er satt sammen av Ponemon Institute og er basert på intervjuer av over 4100 virksomheter over hele Nord-Amerika, Europa, Latin- og Sør-Amerika, og Asia.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS