Arbeidsliv

De som jobbet innen kategorien «mmsetning og drift av fast eiendom» hadde den høyeste lønnsveksten med 5,5 prosent økning.

I disse bransjene vokste årslønna mest prosentvis i fjor

Gjennomsnittlig årslønn for hele økonomien økte med 3,5 prosent fra 2020 til 2021. I 2020 var årslønnsveksten 3,1 prosent.

Publisert Sist oppdatert

At årslønna i 2021 vokste såpass mye, må ses i sammenheng med de til dels kraftige omveltningene i arbeidsmarkedet i etterkant av pandemiutbruddet i 2020 og det høye nivået på etterspørselen etter arbeidskraft fra i fjor sommer.

Økte utbetalinger av bonus bidro også til å trekke opp årslønnsveksten.

Det var høyere vekst i årslønn i markedsrettet virksomhet enn for offentlig forvaltning. Blant større næringer i markedsrettet virksomhet var veksten størst innen næringen faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting med en årslønnsvekst på 5,5 prosent.

Årslønnsveksten i varehandelen var også over gjennomsnittet med en vekst på 4,6 prosent. Årslønnsveksten for industrien er beregnet til 3,2 prosent.

Blant næringer som omfatter både offentlig og privat virksomhet var årslønnsveksten innen helse- og omsorgstjenester 3,0 prosent, mens veksten innen undervisning var 2,2 prosent.

Årslønnsveksten for offentlig forvaltning sett under ett er beregnet til 2,7 prosent. Utenom offentlig forvaltning var årslønnsveksten på 3,9 prosent.

Foto Kilde: SSB
Powered by Labrador CMS