Arbeidsliv

Fra venstre: Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, Unn Elin Hatlelid, leder for forretningsutvikling i Innovasjon Norge, Anna Vøllo Kristiansen, gruppeleder forskning i Borregaard, Magnus Peter Harnes fra Shifter, Kristian Mikalsen, gründer og partner i Energy Field Solutions, næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Emil Bremnes, Nærings- og fiskeridepartementet.

Lanserer en vei inn til virkemiddelapparatet

Innovasjon Norge lanserer nå første versjon av en felles digital inngang til hele det næringsrettede virkemiddelapparatet.

Publisert Sist oppdatert

– De siste månedene har jeg møtt mer enn 150 bedrifter i alle landets fylker. Mange forteller at virkemiddelapparatet er nyttig, men at det er altfor vanskelig å finne frem til riktig ordning. Derfor lanserer vi i dag en digital løsning der alle bedrifter får én dør inn til virkemidlene våre. Det håper jeg vil være til store hjelp både for gründere og etablerte selskaper, sier næringsminister Jan Christian Vestre, i en pressemelding fra Innovasjon Norge

Det var i desember at Innovasjon Norge fikk i oppdrag av næringsministeren å utvikle en felles digital inngang til hele det offentlige næringslivsapparatet, slik at det ble enklere for bedrifter å finne det de trenger i virkemiddelapparatet på en rask og enkel måte. Den digitale løsningen ble utviklet i tett samarbeid med Siva, Eksportfinansiering Norge (Eksfin) og Forskningsrådet.

Samlet tilbud

- Vi er opptatt av å være der næringslivet er, både digitalt og fysisk, Og vi skal være lett tilgjengelig med en felles inngang til et samlet tilbud. Bedriftene skal ikke trenge å finne ut hvilken av de offentlige aktørene som kan bistå akkurat dem – det er vår jobb. Den felles inngangen vi lanserer nå bruker smart teknologi og gjør at vi lærer stadig mer om kundenes behov, slik at vi kan bli mer og mer treffsikre og gi dem de riktige tilbudene og rådene, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, ifølge pressemeldingen.

I den versjonen som nå er klar til bruk kan bedriftene svare på enkle spørsmål om deres mål og behov. Rådgivere svarer på spørsmål og setter virksomhetene i kontakt med de som kan hjelpe dem videre. I starten samarbeider aktørene i virkemiddelapparatet, slik at det skal bli enklest mulig for bedrifter å ta kontakt. På sikt er planen at henvendelsen automatisk vil bli formidlet videre til riktig aktør.

Næringsrettede virkemidler fra Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Eksfin og Siva er foreløpig de som finnes bak denne felles inngangsdøren, men planen er at flere nasjonale og regionale aktører skal bli med på sikt.

Powered by Labrador CMS