Illustrasjonsfoto.

Foto

Helge Hansen/NTB.

Oljearbeidere ble trukket i lønn etter smittekarantene – nå får de igjen pengene

Publisert: 25. mars 2022 kl 10.27
Oppdatert: 25. mars 2022 kl 10.27

Ifølge Stavanger Aftenblad/E24 ble arbeiderne trukket opptil flere tusen kroner i lønn fordi de var blitt satt i smittekarantene eller sendt hjem tidligere som følge av et smitteutbrudd på en av selskapets rigger.

«Denne type fravær fra arbeidet er ikke dekket av tariffens føringer om full lønn, da det ikke gjelder egen sykdom. Derav har man krav på 6G lønn for gjeldende periode man ble satt i smittekarantene, grunnet covid-relatert fravær», skrev Transocean til de ansatte.

Safe-klubben i Transocean reagerte kraftig på dette og gikk til advokat. Med de vurderingene de fikk, gikk de tilbake til Transocean og forlangte trekkene reversert. Etter møtet betalte Transocean tilbake pengene på siste lønnsskjøring, opplyser Safe-klubben til Aftenbladet.

Direktør Knut Vavik i Transocean Norge sier til avisen at selskapet opprinnelig fulgte anbefalingene til Rederiforbundet.

– Men etter samtaler med fagforeningene og interne diskusjoner fant vi en rimelig løsning på dette. Dette er en sak vi har lagt bak oss, og alle parter er fornøyd, sier han.

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no