LO-sjef Peggy Hessen Følsvik mener vi akkurat nå har veldige gode muligheter til å inkludere flere i arbeidslivet, fordi norsk økonomi går godt, det er veldig lav arbeidsledighet og stort behov for folk ute i bedriftene. Foto: Terje Pedersen / NTB

Over 200.000 med nedsatt arbeidsevne i Norge

Publisert: 13. mai 2022 kl 09.00
Oppdatert: 13. mai 2022 kl 09.02

Det er i overkant av 6.000 flere enn ett år tidligere, og hele 17.000 flere enn på samme tid i 2020, viser nye tall fra Nav.

– Mange er syke, mens andre kanskje har sosiale utfordringer som gjør det vanskelig å komme inn på arbeidsmarkedet og som derfor trenger tettere oppfølging fra oss, sier statistikksjef Ulf Andersen i Nav til P4-nyhetene.

Ifølge Nav er det snakk om personer som på grunn av sykdom, skade eller andre forhold har behov for ekstra oppfølging fra Nav, for å få jobb eller beholde en jobb.

LO-sjef Peggy Hessen Følsvik sier det er ekstremt viktig de som har falt utenfor får hjelp til å komme tilbake i arbeidslivet.

– Det vi vet virker er individuell oppfølging. At Nav har nok ressurser til å følge opp hver enkelt og lage løp som er tilpasset den enkelte, sier Følsvik til P4.

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no