Arbeidsliv

Anne-Cecilie Kaltenbirn er administrerende direktør i NHO Service og Handel. Foto: NHO Service og Handel

Skyhøyt korona-fravær fører til kritisk situasjon for bedriftene

NHO Service og Handel melder om at to av tre av deres medlemsbedrifter nå har langt høyere sykefravær enn normalt, og rundt halvparten av fraværet skyldes omikrom. Nå vil arbeidsgiverorganisasjonene ha kutt i arbeidsgiverperioden ved sykemelding.

Publisert Sist oppdatert

– Det er bedriftene i bransjer der det ikke er mulig å ha folk på hjemmekontor som er spesielt truffet, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel. Hun understreker at sykefraværet blir vanskeligst for de små bedriftene, siden mange innen tjenestesektoren må hente inn vikar som også må lønnes. Kaltenborn ramser opp kantine, renhold og vekterbransjen som eksempler.

Siden disse bransjene har mye kontakt med publikum bidrar det til at omikromsmitten kan ventes å være høy for disse bransjene, forteller hun, og påpeker at det ser til å være Oslo og Viken som er hardest rammet av omikrom-fravær.

Virke opplever mye av det samme blant sine medlemmer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS