Arbeidsliv

LO-leder Peggy Hessen Følsvik, NHO-leder Ole Erik Almlid, finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter møtet i regjeringen sitt kontaktutvalg med partene i arbeidslivet. Tema for møtet er den økonomiske situasjonen før tariffoppgjøret.

Store forskjeller etter pandemien ventes å sette preg på lønnsoppgjøret

To år med pandemi har ført til store forskjeller. Det skaper egne utfordringer når partene i arbeidslivet går løs på lønnsoppgjøret.

Publisert Sist oppdatert

LO-leder Peggy Hessen Følsvik beskriver balansen hun og arbeidstakersiden står i. Gjennom to tøffe år har man sett de høyeste tall på permitteringer og arbeidsledige på en generasjon, mange næringer har slitt. Samtidig går deler av næringslivet godt, og sysselsettingsveksten tar seg opp.

Bakteppet er utfordrende, vedgår Følsvik overfor NTB.

– I dette bildet skal vi inn i lønnsoppgjør der vi skal sørge for at forskjellene ikke fortsetter å øke, samtidig skal vi jobbe for at våre medlemmer får sin del av kaka i de deler av næringslivet som går godt, sier hun.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS