Stortingets direktør Marianne Andreassen sier de har behov for skatterettslig spisskompetanse i saken om regler for pendlerboliger. 

Foto
Stian Lysberg Solum / NTB
 
 

 

Stortinget får advokathjelp for å slippe skattesmell

Publisert: 5. april 2022 kl 08.35
Oppdatert: 5. april 2022 kl 08.35

Dersom Stortinget vinner fram med sin sak, kan flere politikere slippe store skattekrav, og Stortinget unngår å etterbetale arbeidsgiveravgift i millionklassen, skriver VG.

– Som andre skattesubjekter i Norge, både offentlige og private, har vi i en slik situasjon behov for skatterettslig spisskompetanse. Grette har slik kompetanse, og vi har ikke egne skattejurister ansatt i Stortingets administrasjon, skriver Stortingets direktør Marianne Andreassen i en epost.

Da sakene om pendlerbolig kom opp i fjor høst, hyret stortingsdirektøren inn advokatfirmaet Grette til å gjennomføre en skatterevisjon.

Rapporten, som kostet 3,75 millioner kroner, var klar like før jul. Den konkluderte med at Stortinget har gjort rett, mens skattemyndighetene har tatt feil.

Stortinget har også hyret inn advokater fra Grette i etterkant, viser en faktura VG har sett. Ifølge avisen fikk Stortinget hjelp til å skrive et brev til Skatteetaten der de sier at de er uenige med etatens lovtolkning.

Advokatfirmaet har også bistått Stortinget i den pågående arbeidsgiverkontrollen Skatteetaten gjør av pendlerboligpraksisen.

Så langt har det kostet Stortinget 186.578 kroner i andre halvdel av desember og i januar. Beløpet for februar og mars er ikke kjent.

Saken fortsetter under annonsen