Arbeidsliv

Quiet quitting har vært mye diskuert blant unge arbeidstakere.

­Arbeidstilsynet: «Quiet quitting» kan hjelpe unge med grensesetting i arbeidslivet

– Unge trenger kanskje hjelp til grensesetting i form av tydeligere rammer, forventninger og avklaringer siden de er nye. Det er en lederoppgave, sier Vegard Foldal i Arbeidstilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Begrepet quiet quitting har vært heftig diskutert av unge verden over i sosiale medier, særlig på Tik Tok, det siste året.

«Quiet quitting» kan oversettes til «avgrenset arbeidsinnsats» eller «moderat arbeidsinnsats» på norsk. Den mest brukte definisjonen går ut på å bare gjøre det som står i stillingsbeskrivelsen, men ikke å yte noe ekstra eller overprestere på jobb.

– Det er veldig fint at dette diskusjonstemaet blant unge hovedsakelig setter fokus på egne grenser og verdi inn hos virksomheten. Det er jo viktig å balansere innsatsen begge veier, både for din egen del og for arbeidsgiver, sier Vegard Foldal som er seniorrådgiver i seksjon for arbeidsmiljøfag i Arbeidstilsynet i en pressemelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS