Arbeidsliv

En viktig årsak til at bedrifter og organisasjoner mislykkes i å forhindre cyberangrep, er manglende fokus på menneskelige faktorer.

Derfor mislykkes bedrifter og organisasjoner i å forhindre cyberangrep

­Cyberangrep er en økende trussel for bedrifter og organisasjoner over hele verden. Men til tross for økt bevissthet og investeringer i cybersikkerhet, mislykkes mange bedrifter og organisasjoner i å forhindre disse angrepene.

Publisert Sist oppdatert

Sikkerhetsleder i F24 Nordics, Jan Terje Sæterbø, skriver i en pressemelding at et av hovedproblemene når det gjelder cybersikkerhet er manglende forståelse for alvoret av trusselen.

– Mens mange organisasjoner anerkjenner behovet for å beskytte seg mot cyberangrep, kan de undervurdere risikoen eller tro at de ikke vil være et mål for angrep. Dette kan føre til at organisasjoner undervurderer kostnadene ved et vellykket angrep og tar for lett på behovet for å investere i sikkerhet, skriver han.

Et eksempel på en organisasjon som undervurderte trusselen er det danske transportselskapet Mærsk. I juni 2017 ble Mærsk utsatt for et omfattende cyberangrep som i stor grad lammet selskapets IT-systemer og førte til at selskapet mistet millioner i inntekter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS