Arbeidsliv

Seniorene opplevde at stillingsutlysningene var urealistiske, med høye kompetansekrav kombinert med ønske om unge søkere.

Dette strever seniorene med når de ufrivillig har mistet jobben og må søke nytt arbeid

­Mobilisering av nettverk, indre motivasjon, kompetansefokus og ydmykhet betydde større muligheter for å få jobb, enn om seniorene bare fryktet aldersdiskriminering, viser en fersk rapport.

Publisert Sist oppdatert

Senter for seniorpolitikk ønsket svar på hvordan seniorer 55+ opplevde det å søke jobb. I rapporten «Hvordan opplever aldersgruppen 55+ å søke ny jobb?» har forsker Anne Grethe Solberg intervjuet 37 personer i alderen 56 – 71 år om hvordan de opplevde det å søke ny jobb.

Seniorene opplevde at stillingsutlysningene var urealistiske, med høye kompetansekrav kombinert med ønske om unge søkere. På CV var skreddersøm av kompetanse til jobbkravene og utelatelse av alder viktig.

– Noen seniorer havner i arbeidsledighet helt ufrivillig. Noen på grunn av omstilling, nedbemanning, andre fordi de ønsker nye utfordringer og ny jobb. Jo eldre man er, jo lenger tid bruker du på å få ny jobb, sa Kari Østerud, leder for Senter for seniorpolitikk under et seminar hvor rapporten fra OsloMet ble lagt frem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS