Arbeidsliv

Arbeidsgivere vil ha noen som kan gjøre jobben, men de vil også ha et teammedlem som får dem til å føle seg komfortable.

Disse kandidatene blir ansatt etter jobbintervjuet

­Du tror kanskje at ferdigheter, erfaring og CV er alt som skal til for å sikre drømmejobben. Rekrutteringsprosessen er nok dessverre mer subjektiv enn du tror.

Publisert Sist oppdatert

I et innlegg på CNBC.com skriver karriereekspert og grunnlegger av Workhap, Sho Dewan, om hvem som egentlig lander jobben etter jobbintervjuet.

«Sannheten er at det handler sjeldent om erfaringen til kandidaten, og mer om hvordan du får rekruttereren til å føle seg under og etter jobbintervjuet,» skriver han.

Den personlige forbindelsen du bygger kan skape eller ødelegge sjansene dine for å lande drømmejobben. Så hvis du stadig får intervjuer, men ingen jobbtilbud, burde du følge Dewan’s råd:

1. Ikke tenkt på jobbintervjuet som et jobbintervju

Du bør ta møtet på alvor og være profesjonell. Men husk at jobbintervjuer kan være stressende for arbeidsgivere også. For å gjøre det lettere for dere begge, fokuser på å utvikle en god forbindelse.

Arbeidsgivere vil ha noen som kan gjøre jobben, men de vil også ha et teammedlem som får dem til å føle seg komfortable. Til syvende og sist vil de heller gå med noen de tror de vil like å være rundt i åtte timer om dagen fremfor en kandidat med mer erfaring.

Se på intervjuet som en vanlig hverdagsinteraksjon, som om du snakker med en ny venn. Finn balansen mellom å føle seg selvsikker og å føle seg arrogant.

2. Ikke gi standardsvar

Ikke alle intervjuer starter med «Fortell meg om deg selv». Mange av dem begynner med «Hvordan går dagen din?» eller "Hvordan har du det?" Dette er din sjanse til å vise frem din personlighet.

De fleste vil svare med et nikk og si "Jeg har det bra, takk." Men Dewan oppfordrer kandidater til å virkelig dele om dagen din. Kanskje var du på treningssenter i morges og forbereder deg til ditt første maraton. Eller du har nettopp lyttet til en informativ podcast du likte (bonuspoeng: send dem lenken etter intervjuet; det vil gjøre deg mer minneverdig!).

Hvordan du snakker betyr også noe. Hvis du utstråler positivitet og entusiasme, vil den gode energien overføres til intervjueren. Dette får deg til å skille deg ut.

3. Skriv et takkekort

Send alltid en «takk»-e-post etter intervjuet, helst dagen eller dagen etter. Hold det positivt og kort: Minn dem om hva du diskuterte og gjenta interessen din for rollen.

Hvis du sliter med å finne på noe, se på stillingsbeskrivelsen. Se på nøkkelbegrepene i seksjonen for ansvarsområder og nødvendige ferdigheter, og vev dem inn i notatet organisk.

Powered by Labrador CMS