Arbeidsliv

Ekteparet, som møtte hverandre over internett, har blitt satt på mange prøvelser de siste årene. Først på grunn av pandemien, og deretter på grunn av krigen.

Flyktet fra krig i Ukraina til Norge: Kampen for ansettelsen

Dagens Perspektiv har møtt ukrainske flyktninger som kjemper for å gjenoppbygge livene sine i Norge etter at Russland invaderte hjemlandet deres. Noen har vært heldige, andre strever fremdeles, men alle kjemper iherdig for å sikre seg arbeid.

Publisert Sist oppdatert

­En jobb kan ha alt å si for et menneske som har mistet nesten alt. Men veien fra godkjent asylsøknad til fast arbeid kan være lang og vanskelig.

Siden begynnelsen av 2022 har det kommet nesten 38.000 søknader fra ukrainske asylsøkere til Norge. Så mange som 26.941 ukrainere har allerede fått kollektiv beskyttelse og er bosatt i norske kommuner. Oslo er den kommunen som har bosatt flest, viser tall fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS