Arbeidsliv

Sjef i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, er lei av strømselskaper som bryter reglene.

Forbrukerrådet er lei av strømselskaper som bryter reglene

Forbrukerrådets, Inger Lise Blyverket er lei av strømselskaper som bryter reglene. Bransjeorganisasjonen mener det kun gjelder en promille av markedet.

Publisert Sist oppdatert

­– Vi har å gjøre med en bransje som er tuftet på å dytte og lure forbrukerne inn i dårlige avtaler, sier direktør i Forbrukerrådet Inger Lise Blyverket.

Antall henvendelser til Forbrukerrådet om strøm økte med 70 prosent i fjor, og antall klager om strøm til Elklagenemnda ble doblet, skriver Dagens Næringsliv.

Forbrukerrådet mener bransjeorganisasjonen Fornybar Norge forsøker å skape et inntrykk av at det bare er noen små useriøse aktører som ødelegger. Blyverket mener det ikke stemmer.

– Store som små aktører lurer kundene til å betale dyrt for strømmen og gjør seg skyldig i en rekke brudd på eksisterende regelverk.

Toini Løvseth, leder for produksjon og marked i Fornybar Norge, sier de ikke aksepterer Blyverkets svartmaling av en hel bransje. Men hun mener det er veldig bra at forbrukermyndighetene nå slår hardere ned på enkeltselskaper.

– Vi har også tatt til orde for at det bør stilles strengere krav til selskaper for å få konsesjon, og at det bør bli lettere å miste den.

– Men vi snakker om et marked med rundt tre millioner strømkunder. En promille av disse tok kontakt med Forbrukerrådet i fjor.

Powered by Labrador CMS