Arbeidsliv

Mellom 16 og 18 prosent av lederne i offentlig og privat sektor ville ikke svare på spørsmålet om når de synes at en jobbsøker er for gammel til å bli innkalt til intervju.

Ledere nøler med å innkalle kvalifiserte kandidater til jobbintervju når de har passert 59 år

­Norsk seniorpolitisk barometer viser at ledere er mer positive til eldre jobbsøkere enn det man først hadde trodd.

Publisert Sist oppdatert

Mellom 16 og 18 prosent av lederne i offentlig og privat sektor ville ikke svare på spørsmålet om når de synes at en jobbsøker er for gammel til å bli innkalt til intervju. Det er uvanlig mange, ifølge seniorforsker Anne Skevik Grødem ved Institutt for samfunnsforskning.

Hun og kollega Ragni Hege Kitterød dykket ned i tallene for den sjettedelen som ikke vil svare på spørsmålet om når de vil unnlate å innkalle en senior til jobbintervju.

– Vi fant at de som ikke svarer på når jobbsøkere er for gamle til å bli innkalt til intervju har mer positive holdninger til seniorer enn de som har svart. Så det står mindre dårlig til blant dem som rekrutterer enn vi har trodd, sier Skevik Grødem til Senter for seniorpolitikk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS