­  Mange norske arbeidstakere vil se seg om etter ny jobb dersom arbeidsgiver pålegger dem å være på kontoret hele arbeidsuka, viser fersk spørreundersøkelse. llustrasjonsfoto: iStock

­

Mange norske arbeidstakere vil se seg om etter ny jobb dersom arbeidsgiver pålegger dem å være på kontoret hele arbeidsuka, viser fersk spørreundersøkelse. llustrasjonsfoto: iStock

Undersøkelse: 2 av 3 mener hjemmekontor må være en rettighet

Publisert: 9. oktober 2023 kl 09.23
Oppdatert: 9. oktober 2023 kl 09.58

Teknologiselskapet Owl Labs har samlet inn tall fra 2.000 respondenter i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Owl Labs utvikler og selger videokonferanseløsninger drevet av kunstig intelligens for hybride organisasjoner.

Resultatene fra undersøkelsen er presentert i rapporten The State of Hybrid Work Report 2023.

Etterlyser mer fleksibilitet

Administrerende direktør Frank Weishaupt i Owl Labs oppsummerer i en pressemelding:

– Dette felles synet i hele Norden om at det å jobbe hjemmefra er en rett, viser at det har skjedd en endring i hvordan de ansatte ser på arbeidsmiljøet sitt, og understreker viktigheten av å ha balanse mellom arbeid og fritid og ha fleksibilitet på arbeidsplassen. Dagens ansatte ønsker ikke å miste den fleksibiliteten som hybridarbeid kan tilby, og det er nå opp til organisasjonene å finne ut hvordan de skal få det til å fungere for alle.

Fikk du med deg denne? Hjemmekontor to dager i uka er den nye normalen i staten

Nei til heltidskontor

Saken fortsetter under annonsen

Undersøkelsen viser også at 4 av 10 blant de norske respondentene ville se seg om etter nye jobbmuligheter dersom de ble pålagt å jobbe på kontoret på heltid. Tallene er i grove trekk de samme i de andre nordiske landene.

Mer overraskende er det at 2 av 3 av de norske deltakerne i undersøkelsen svarer at de er på kontoret på heltid. Hver fjerde er misfornøyd med denne situasjonen.

– Å pålegge medarbeiderne å komme inn på kontoret på heltid kan skyldes en manglende forståelse for hvor effektivt hybridarbeid kan være når det blir innført på riktig måte. Bruk moderne samarbeidsteknologi og -verktøy. Stol på dine ansatte, gi dem de rette tekniske verktøyene og se at produktiviteten øker når ansatte som har en god balanse mellom jobb og fritid, blir fornøyde og gjør en bedre jobb», sier Frank Weishaupt i Owl Labs.

LES MER | Ledere er mest på kontoret