Arbeidsliv

SPILL PÅ INTERESSER: I rapporten fra Institutt for samfunnsforskning står det blant annet at Nav bør bli flinkere til å spille på ressursene som brukerne allerede innehar.

Aktivitetsplikt fungerer godt

En ny rapport fra Institutt for samfunnsforskning viser at aktivitetsplikt fungerer bra, men også at det forutsetter at Nav klarer å tilby meningsfulle aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Unge sosialhjelpsmottakere er generelt positivt innstilt til aktivitetsplikt for å motta sosialhjelp, så lenge de får tilbud om aktiviteter som føles meningsfulle for dem.

Fra 1. januar 2017 ble det pålagt å innføre aktivitetsplikt til alle brukere av økonomisk sosialhjelp som er under 30 år. Også tidligere har det vært mulig å stille slike krav, men det var da opp til den enkelte kommune. Med den nye loven må alle kommuner ha aktivitetsplikt, men hvordan de organiserer aktivitetsplikten har vært fritt. Den nye rapporten tar for seg hvordan seks ulike norske kommuner praktiserer regelverket for aktivitetsplikten.

Det er Institutt for samfunnsforskning (ISF) som har gjennomført studien, på oppdrag fra Nav. Forskerne har intervjuet ansatte og brukere ved Nav-kontorer i de seks ulike kommunene. Det var brukerne som hadde det mest ambivalente forholdet til aktivitetsplikten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS