Arbeidsliv

Bilder: - Livet i havet er truet, og alle i bransjen som serverer flere hundre millioner måltider årlig må ta grep, sier Tor Rønhovde i 4Service (t.v.). Her med samarbeidspartner Andreas Viestad.

All sjømat som serveres skal være bærekraftig

- Oslo kommune vil kutte i kjøttforbruket, men det viktigste miljøslaget står i havet, sier adm. direktør i 4Service, Tor Rønhovde.

Publisert Sist oppdatert

Som første serviceleverandør i landet skal selskapet forplikte seg til at den sjømaten de serverer i sine kantiner og landanlegg i Norge kun er bærekraftig norsk sjømat.

– I følge WWF er 93 prosent av verdens fiskebestander overbeskattet eller fullt utnyttet. Da er det viktig at de som serverer maten til arbeidsfolk, i kommuner, kantiner og institusjoner forplikter seg til å servere bærekraftig sjømat, sier Rønhovde.

Selskapet serverer 20 millioner måltider i året, men er tydelig på at dette likevel bare er en dråpe i havet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS