Arbeidsliv

SSB-direktør Geir Axelsen leder det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjøret (TBU), som i dag la frem en foreløpig rapport om grunnlaget for lønnsoppgjørene i 2024.

Ansatte i offentlig sektor ble lønnsvinnerne i 2023

Ansatte i stat, kommune og helseforetakene fikk den sterkeste lønnsveksten i 2023. Aller mest fikk de statsansatte med en lønnsvekst på 6,5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Det viser den foreløpige rapporten fra Teknisk beregningsutvalg for inntektsoppgjørene (TBU), som ble lagt fram i dag. Utvalget beregner pris- og lønnsnivå og lønnsvekst i ulike bransjer i forkant av årets lønnsoppgjør.

Her er hovedtallene for de sentrale gruppene, og lønnsvinnerne ligger betydelig over resultatet for frontfagene på 4,8 prosent:

– Rapporten viser at årslønnsveksten i industrien ble lavere enn anslått i mellomoppgjøret i fjor. Lønnsomheten i industrien bedret seg også i 2023, men med forskjeller mellom ulike næringsgrupper. En svakere krone medførte at konkurranseevnen ble styrket i fjor, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS