Arbeidsledigheten gikk noe ned i august, men det må ses i sammenheng med en stor økning i juli, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Arbeidsledigheten litt ned, men Nav forventer økning framover

2,5 prosent av arbeidsstyrken er uten arbeid ved utgangen av august. Nav regner likevel med stigende ledighet framover.

Publisert Sist oppdatert

73.900 personer er registrert som helt ledig eller arbeidssøker på tiltak hos Nav ved utgangen av august. Dette utgjør 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Justert for normale sesongvariasjoner falt antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak med 500 personer i august, opplyser Nav.

– Arbeidsledigheten gikk litt ned i august, men det må sees i sammenheng med at den økte relativt mye i juli. Vi regner med at ledigheten vil fortsette å øke framover. Det skyldes at flere ukrainere registrerer seg hos Nav for å få bistand til å komme i jobb, og at ledigheten fortsatt øker innen blant annet bygg og anlegg, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Bruttoledigheten, det vil si summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, består av 60.900 helt ledige (2 prosent av arbeidsstyrken) og 13.000 arbeidssøkere på tiltak (0,4 prosent av arbeidsstyrken).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS