Arbeidsliv

ÅS STASJON: I lokalene til en gammel jernbanestasjon driver Follo Futura kafé og interiørbutikk. Stedet fungerer som en opplæringsarena for mennesker som ønsker å jobbe innenfor salg og service.

Blant landets beste på arbeidsinkludering

På landsbasis kommer bare fire av ti over i arbeid og utdanning etter å ha deltatt på tiltaket arbeidsforberedende trening. Follo Futura får to av tre over i arbeid og utdanning.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for koronapandemi ble 2020 et bra år for arbeidsinkluderingsbedriften Follo Futura. Bedriften driver arbeidsmarkedstiltaket arbeidsforberedende trening (AFT) etter avtale med Nav.

Tall fra bransjeforeningen Arbeid & Inkludering viser at Follo Futura var fjerde best i landet når det gjelder overgang til arbeid eller utdanning etter tiltaksslutt.

Arbeidsforberedende trening er Navs største arbeidsmarkedstiltak, målt i kroner. Tiltaket er beregnet på personer som står langt fra arbeidslivet, og Navs mål er at halvparten av deltakerne skal gå over i arbeid eller utdanning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS