Illustrasjonsfoto av bekymret mann
– Førsteinntrykk og intuisjon er alltid er blandet inn i beslutningene våre – samme hvor analytiske vi føler oss, sier Jan-Ole Hesselberg, som forsker på beslutningspsykologi.

Ny studie i beslutningspsykologi

Det kan lønne seg «å sove på» beslutninger

Amerikanske forskere har studert effekten av å vente med å ta en beslutning kontra å stole på førsteinntrykket. – Om det er lurt å stole på førsteinntrykket eller ikke, avhenger av situasjonen, sier beslutningsforsker Jan-Ole Hesselberg.

Publisert Sist oppdatert

Når du står overfor et vanskelig valg, er det lurt med en god natts søvn før du bestemmer deg, skriver psykologisk.no; med henvisning til en studie som er omtalt hos Duke University.

Bakgrunnen for rådet om at det kan lønne seg «å sove på» beslutninger, er et knippe forskningseksperimenter gjort av forskere fra dette universitetet. I eksperimentene deltok i alt 539 personer har i virtuelle garasjesalg hvor de skulle verdsette gjenstander i esker.

Slik var eksperimentet 

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS