Arbeidsliv

Én av ti arbeidstakere er i risikogruppen for å utvikle et alkoholproblem. Blant gruppen barnløse menn, menn under 40 og menn som bor alene, så er andelen oppe i tre av ti.

Én av ti arbeidstakere er «risikodrikkere»

11 % av norske arbeidstakere er i risikogruppen for å utvikle et alkoholproblem. Bedriftshelsetjenesten kommer derimot på banen først etter at problemet har oppstått.

Publisert Sist oppdatert

I forskningsprosjektet WIRUS (Workplace Interventions preventing Risky alcohol Use and Sick Leave) har forskere fra Universitetet i Stavanger og OsloMet samarbeidet med folk i Nederland og Sverige for å kartlegge hvor mange arbeidstakere som er i risikogruppen for å utvikle en alkoholavhengighet, og hvilke tiltak som kan forebygge dette.

Førsteamanuensis Mikkel Magnus Thørrisen ved fakultetet for helsevitenskap ved OsloMet er en av de som jobber med forskningsprosjektet. Han forklarer at fokuset i prosjektet i hovedsak er forebyggende, og det er derfor de har fokus på de arbeidstakerne som ligger i faresonen, og ikke de som allerede har utviklet en avhengighet eller et problematisk forhold til alkohol.

Disse kaller man i forskningslitteraturen risiko- eller problemdrikkere – folk som har et høyt alkoholforbruk, men som enda ikke har kommet dit hen at de har opplevd noe dramatisk knyttet til forbruket, forklarer Thørrisen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS