Europarådet i Strasbourg skal nå behandle lovligheten av norske innleieregler.

Delseier om innleie for SMB Norge

Europarådet skal vurdere om norsk innleieforbud bryter  europeiske konvensjoner

I februar klaget SMB Norge regjeringen inn for Europarådets sosialrettskomité for brudd på organisasjonsfriheten. Nå har Europarådet bestemt seg for å behandle klagen i full bredde.

Publisert Sist oppdatert

Europarådets sosialrettskomité har besluttet at SMB Norges klage nå skal undergis full behandling. Det innebærer at komiteen skal vurdere om de norske innleiereglene er i strid med Den europeiske sosialpaktens artikkel om at alle har rett til organisasjonsfrihet.

Innstillingsrett 

Det sentrale i klagen til SMB Norge er at regjeringen, etter at den for et par år tilbake strammet kraftig inn på mulighetene til å leie inn vikarer og midlertidig ansatte i norsk arbeidsliv, nå krever at man må ha tariffavtale med fagforening med minst 10.000 medlemmer for å kunne leie inn fritt fra vikarbyråer. Dette er ifølge SMB Norge et brudd på organisasjonsfriheten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS