Arbeidsliv

SLÅR SKJEVT UT: Kutt i fribeløpet for uføre vil slå ulikt ut for personer i tilrettelagt arbeid. De med statlig tiltaksplass vil ikke bli berørt, men de med kommunal tiltaksplass vil bli rammet. (Illustrasjonsfoto)

Fjerning av fribeløpet for uføre rammer skjevt

Personer i tilrettelagt arbeid rammes ulikt av at fribeløpet for uføre fjernes, selv om de gjør samme jobb: Noen beholder hele trygden, mens andre vil tape penger.

Publisert Sist oppdatert

Reaksjonene har vært sterke på at Støre-regjeringen opprettholder Erna Solbergs forslag om å kutte ut friløpet uføre kan tjene før de får trekk i trygdeutbetalingene.

Fribeløpet er på 0,4 G (grunnbeløpet i folketrygden) og utgjør etter dagens satser 42.560 kroner. Går forslaget i statsbudsjettet igjennom, vil uføre i stedet få trekk i trygden fra første krone de tjener.

Nå advarer arbeidsgiverforeningen for vekst- og attføringsbedrifter, ASVL, om at forslaget vil få uheldige og urimelige utslag for uføre som jobber i tilrettelagt arbeid i deres medlemsbedrifter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS