Arbeidsliv

FORVENTER RASK TILPASSNING: Flyktningene gjerne er i en utfordrende livssituasjon i utgangspunktet, og har kanskje flere helseutfordringer enn andre. Samtidig er det forventet at de skal tilpasse seg det norske samfunnet raskt gjennom introduksjonsprogrammet, sier forskerne. De mener man i større grad bør tilrettelegge for flyktningers helseplager.

Flyktninger blir sendt på Nav i stedet for på arbeidsmarkedet

Flyktninger med nedsatt helse blir sent på Nav før de i det hele tatt får prøvd seg i arbeidslivet. Systemet er for firkanta, mener forskere.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere evalueringer har vist at flyktninger med helseutfordringer kan ha vanskeligheter med å fullføre introduksjonsprogrammet og å komme seg inn på arbeidsmarkedet eller inn i et utdanningsløp.

I introduksjonsprogrammet for flyktninger skal deltakerne gjennom både norskopplæring og opplæring i samfunnsfag, i tillegg til forberedelser til yrkeslivet. Det er kommunen som har ansvaret for å tilby det toårige programmet til alle flyktninger mellom 18 og 55 år.

Men nå viser et nytt forskningsprosjekt at manglende tilpasning for flyktningenes helseplager er en del av grunnen til at det kan være vanskelig for noen å fullføre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS