Arbeidsliv

FÅ I JOBB: Åtte av ti utviklingshemmede rett fra skolen og over i arbeidsledighet, selv om regjeringen har lovet å satse på å gi denne gruppen tilbud om arbeid. I juni i fjor besøkte statsminister Erna Solberg ( i midten) en biepark som er del av et arbeidstilbud for utviklingshemmede i Oslo.

– For svak satsing på utviklingshemmede i budsjettet

Regjeringen satsing på utviklingshemmede i forslaget til statsbudsjett er skuffende svak, mener Arbeidsgiverforening for vekst og attføringsbedrifter, ASVL.

Publisert Sist oppdatert

I forslaget til statsbudsjett for neste år vil regjeringen styrke bevilgningen til varig tilrettelagt arbeid (VTA) med 38,5 millioner. Ifølge regjeringen vil dette gi rundt 300 nye VTA-plasser.

– Det er et skuffende lavt tall. Det betyr i praksis at regjeringen justerer ned satsingen på utviklingshemmede, etter flere år der gruppen har blitt sterkere prioritert, sier informasjonssjef Flemming Trondsen i Arbeidsgiverforening for vekst og attføringsbedrifter, ASVL, til Velferd.no.

ASVL organiserer flere hundre vekst- og attføringsbedrifter over hele landet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS