Arbeidsliv

LØNNSOMT Å PERMITTERE: – Summen av støtteordningene vi har kan gjøre det mer lønnsomt ikke å holde åpent. Faren er at det blir veldig rimelig å kvitte seg med arbeidskraft gjennom permitteringer, sier seniorforsker Simen Markussen.

Forsker frykter unødvendige permitteringer

Forsker Simen Markussen advarer mot uheldige effekter av regjeringens koronatiltak. – Jeg mistenker at vi har fått en del unødvendige permitteringer, sier han til Dagsavisen.

Publisert Sist oppdatert

Etter koronautbruddet har regjeringen innført nye regler for dagpenger og permittering, som innebærer at staten tar mer av regningen. Tiltak for lette arbeidsgivernes økonomiske ansvar er videreført i forslaget til i revidert nasjonalbudsjett, som regjeringen la fram i går.

I budsjettforslaget forlenges dagpengeperioden til oktober for dem som snart er i ferd med å nå maksgrensen for å få ytelsen. Samtidig utvider regjeringen perioden permitterende arbeidsgiver har fritak fra lønnsplikt til ut oktober.

Forsker advarer

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS