Arbeidsliv

AVLASTER ANDRE: – De fleste virksomheter har oppgaver som kan utføres av utviklingshemmede, der de kan bidra til å avlaste andre arbeidstakere, sier statssekretær Saida Begum. I Ålesund møtte hun blant andre Joakim Skauvik (i midten) og leder Ørjan Haram i Nav Ålesund.

Går nye veier for å få flere utviklingshemmede ut i jobb

For noen dager siden begynte Joakim Skauvik å arbeide som servicevert ved Nav Ålesund. Stillingen er del av en målrettet satsing for å få flere utviklingshemmede ut i ordinært arbeidsliv.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil ha en jobb fordi det er viktig å ha noe å gjøre i hverdagen, å ikke bare gå hjemme, sier Joakim Skauvik. Mandag i forrige uke begynte han å jobbe som servicevert ved Nav Ålesund, og så langt er han svært fornøyd.

Arbeidsoppgavene består blant annet i å holde lokalene i orden, ulike vaktmesteroppgaver og oppgaver knyttet til møteromsdrift.

– Jeg gleder meg til å gå på jobben. Jeg trives med arbeidet og har gode kolleger, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS