Arbeidsliv

ULIKHETER: Noen medarbeidere ved Nav-kontorer er ansatt i kommunen, mens andre er ansatt i staten. Det fører til ulike arbeidsvilkår for kollegaer som jobber side om side.

Gjør samme jobb, men har ulike lønns- og arbeidsvilkår

Lønn, arbeidstid og velferdsgoder kan være forskjellige selv om de har samme arbeidsoppgaver. Ulike vilkår for statlig og kommunalt ansatte i Nav skaper irritasjon.

Publisert Sist oppdatert

Mens de statlig ansatte på et Nav-kontor slo seg løs med julebord på hotell, måtte de kommunalt ansatte på samme kontor nøye seg med et enklere julebord på jobben. Det er ett eksempel på hvilke utslag det kan få, når medarbeidere på lokale Nav-kontorer er ansatt på ulike vilkår.

Forskjellene i vilkår for statlige og kommunale medarbeidere er kilde til frustrasjon blant Nav-ansatte.

Ulikhetene springer ut av måten Nav er organisert på. Nav er et partnerskap mellom staten og kommunene, og det betyr at noen medarbeidere ved de lokale Nav-kontorene er ansatt i kommunen, mens andre er ansatt i staten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS