Arbeidsliv

HØY MOTIVASJON: Gleden ved å delta i arbeidslivet, å være del av det som er normen i samfunnet, kan for mange være motiverende nok i seg selv.

God velferd gir god arbeidsmoral

Gode velferdsordninger ser ikke ut til å svekke arbeidsmoralen, ifølge en studie av nordmenns arbeidsmotivasjon gjennom 20 år.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidsmoralen i Norge er i god forfatning, og har endatil blitt sterkere de siste tjue årene. Spesielt blant lavt utdannede, kvinner og trygdede har motivasjonen til å arbeide vært økende. Fra 1997 til 2015 steg arbeidsmotivasjonen med opptil sju prosent blant disse, viser en studie fra forskere ved OsloMet.

Studien «Har oljen bidratt til å svekke arbeidsmoralen i Norge?» bygger på data fra perioden 1997 til 2015 og sår betydelig tvil om oppfatningen om at gode trygdeordninger svekker folks vilje til å jobbe. Studien er presentert i siste nummer av Tidsskrift for velferdsforskning.

Nordmenns arbeidsmoral ser faktisk ut til å være blant de beste i Europa.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS