Arbeidsliv

FIKK FAST JOBB: Elisabeth Dale Larsen jobber i dag som frokostkokk på Scandic i Bergen. På jobbmessen holdt hun et innlegg for å inspirere andre til å søke seg ut i arbeidslivet.

Historisk messe for jobbinkludering

Det er for vanskelig for utviklingshemmede å komme ut i vanlig arbeidsliv, mener organisasjonen Helt Med, som denne uka var medarrangør av en historisk jobbmesse.

Publisert Sist oppdatert

Mandag denne uka ble Norgeshistoriens første jobbmesse for utviklingshemmede arrangert i Asker. 270 personer hadde meldt seg på jobbmessen, og folk kom fra hele Østlandet.

– Det kan være en høy terskel for mennesker med utviklingshemning å søke en vanlig jobb. På messen kan deltakerne møte andre med utviklingshemning, og høre om deres erfaringer. De får dessuten møte arbeidsgivere som er interesserte i å ansette utviklingshemmede. Det kan for mange senke den terskelen det er å søke, sier Jarle Eknes i organisasjonen Helt Med til Velferd.no.

Helt med har siden 1951 jobbet for gode levekår for mennesker med utviklingshemning. Organisasjonen var én av ni arrangører av messen, som altså er den første av sitt slag i Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS