Arbeidsliv

Jeg er nyansatt i personalavdelingen i en middels stor bedrift, og jeg har blant annet fått ansvar for å sørge for at bedriftens policyer er i tråd med de krav lovverket stiller til arbeidsgiver, i forbindelse med individuell tilrettelegging.

Hvilke plikter har arbeidsgivere når det kommer til individuell tilrettelegging?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er nyansatt i personalavdelingen i en middels stor bedrift, og jeg har blant annet fått ansvar for å sørge for at bedriftens policyer er i tråd med de krav lovverket stiller til arbeidsgiver, i forbindelse med individuell tilrettelegging.

Jeg kjenner til de reglene som gjelder etter arbeidsmiljøloven, men jeg er ikke kjent med regelverket utenom dette. Mitt spørsmål er derfor ganske enkelt, hvilke plikter har arbeidsgivere når det kommer til individuell tilrettelegging?

Svar: For å først nevne kort de bestemmelser som omhandler tilrettelegging i arbeidsmiljøloven, er dette § 4-1 femte ledd, § 4-2 andre ledd bokstav b og § 4-6. I tillegg til dette er det likestillings- og diskrimineringsloven som regulerer retten til individuell tilrettelegging, og det er to bestemmelser som er relevante for arbeidsgivere: § 22 om arbeidstakere og arbeidssøkere med funksjonsnedsettelse og § 23 om blant annet gravide arbeidssøkere og arbeidstakere. Disse er altså de kategorier av arbeidstakere arbeidsgiver har plikter overfor i denne forbindelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS