Arbeidsliv

INKLUDERENDE ARBEIDSLIV: Caroline Holth er fornøyd med å ha fått fast jobb, og hun er en viktig ressurs på Manglerudhjemmet. Her i baren på sykehjemmet, hvor hun blant annet hjelper til når det er quiz.

– Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag

Caroline Holth (32) har en lettere psykisk utviklingshemning, men det har ikke stoppet henne fra å få fast jobb. – Jeg har blitt gladere etter at jeg fikk jobben. Jeg smiler hele tiden, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

I dag er svært få mennesker med utviklingshemning i arbeid. Ifølge en rapport fra NTNU står åtte av ti utviklingshemmede, uansett grad av utviklingshemning, utenfor arbeidslivet.

For å gjøre noe med det har organisasjonen Helt Med, som Velferd.no skrev om i mai, fått i stand et samarbeid med flere arbeidsgivere, blant annet Manglerudhjemmet i Oslo. Organisasjonen jobber for at utviklingshemmede skal få samme muligheter som andre til å velge blant jobber de er interesserte i.

Manglerudhjemmet er det første sykehjemmet i Oslo som samarbeider med Helt Med. Her begynte Caroline i en fire ukers praksis i april i år. Det har gått så bra at kun én måned etter at hun først trådte inn i praksisstillingen, ble Caroline fast ansatt 6. mai.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS