Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik frykter en ny krise i norsk leverandørindustri.
Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik frykter en ny krise i norsk leverandørindustri.

Krever krisetiltak for olje- og gassindustrien

– Vi må ha nye store prosjekter inn. Vi må finne mer, lete mer og bygge ut mer på oljesiden, sier Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik. Statsministeren sier nei.

Publisert Sist oppdatert

Hersvik frykter en ny krise i norsk leverandørindustri og etterlyser derfor krafttak i bransjen. 

Kan bli like ille som forrige krise

– Dette er en varslet krise, sier Hersvik til Dagens Næringsliv. Han svarer videre ja da han blir spurt om det kan bli så ille som da rundt 50.000 mistet jobben under oljekrisen rundt 2014.

Han ønsker blant annet mer frislipp og leting på sokkelen, store volum av nye fornybarprosjekter og interne tiltak som standardisering i industrien.

– Vi må ha nye store prosjekter inn. Vi må finne mer, lete mer og bygge ut mer på oljesiden. Det er helt åpenbart, sier han.

Hersvik mener politikere lar seg blende av dagens tilsynelatende høye aktivitet og fulle ordrebøker på verftene.

– Disse modulene og produktene går fra verftene i slutten av 2025. På sammenstillingssiden er det slutt i 2026. Det er det for mange av leverandørene tilnærmet tomt etterpå, sier han.

Støre: – Ikke aktuelt

– Vi har jo mange tiltak for aktivitet. Vi ønsker å ha en aktivitet på leting på norsk sokkel. Vi ønsker å legge til rette for store arealer utbygging av havvind, som jo er en kjempemulighet for vår leverandørindustri og vår industri langs kysten, sier statsministeren til E24

Hersvik mener politikere lar seg blende av høy aktivitet i leverandørindustrien, og vil at staten skal gå inn med med frislipp og mer leting på sokkelen, samt store volum av nye fornybarprosjekt.

– Det har jeg ikke planer om, sier Støre.

Powered by Labrador CMS