Arbeidsliv

STØTTE TIL ARBEIDSGIVERE: Arbeidsgiverne må respekteres og de må få hjelp til tilrettelegging og få kompensasjon for produksjonstap, understreker forsker Brigitte van Lierop.

Kvoterer funksjonshemmede inn i arbeidslivet

Kvotering kan være nødvendig for å øke sysselsettingen blant funksjonshemmede, mener den nederlandske forskeren Brigitte van Lierop.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidsdeltakelsen blant personer med nedsatt funksjonsevne har stått på stedet hvil de siste tiårene, både i Norge og i andre land. For å gjøre noe med dette, har en rekke land innført kvoteordninger med krav til arbeidsgivere om at en viss andel av de ansatte skal være funksjonshemmede.

– Det er behov for å gjøre noe for å øke sysselsettingen av funksjonshemmede, og kvoter kan være et bra tiltak, sier Brigitte van Lierop.

Den nederlandske forskeren har lang erfaring fra forskning og rådgivning knyttet til innsats for å øke funksjonshemmedes arbeidsdeltakelse. På et seminar i Oslo på forsommeren, i regi av organisasjonen Rehabilitation International (RI), fortalte hun om erfaringer med kvoteordninger i Tyskland, Frankrike, Italia og Østerrike.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS