Arbeidsliv
Da tallene over trygdesvindel ble lagt frem i 2015 gikk arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie offensivt ut og sa flere skulle avsløres. 2016-tallene tyder ikke på at det ble fulgt opp.
NTB scanpix
Ledere og ansatte samarbeider om NAV-svindel
Noen færre prøvde å svindle til seg trygd og andre velferdsytelser i 2016 enn året før. Fortsatt svindles det mest med dagpenger. Ofte samarbeider arbeidstaker og arbeidsgiver om svindelen.
I 2016 ble 1166 personer anmeldt for å ha forsøkt å svindle til seg trygd og velferdsytelser som til sammen var verdt drøyt 233 millioner kroner. Det kommer frem av ferske Nav-tall som ble lagt frem tirsdag.
Det er en nedgang fra året før (1472 anmeldelser for til sammen 302 millioner), men fortsatt gjelder omtrent halvparten av beløpet svindel av dagpenger - en stønad som skal hjelpe folk å komme i arbeid. Flertallet av de anmeldte har jobbet og mottatt lønn uten å informere Nav om det.
– Velferdssystemet er et sikkerhetsnett for de som kommer i en vanskelig økonomisk situasjon. Det er alvorlig når noen velger å misbruke ordningene. Alle som mottar stønad fra NAV har plikt til å gi korrekt informasjon, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP