Kari Tønnesen Nordli i Akademikerne stat, portrett
– Vi trenger ansatte som ytrer seg og stiller kritiske spørsmål, sier Kari Tønnesen Nordli, leder for arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne stat.

Lederen i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli om statlige ansatte: – Står i en slags moralsk spagat

Lederen i Akademikerne stat, Kari Tønnessen Nordli, snakker ofte med medlemmer som står i spagat mellom oppgavene de er satt til å løse og de ressursene de har til rådighet.

Publisert Sist oppdatert

 André Mundal kommer i sin nye bok med skarp kritikk mot offentlig sektor. Han mener blant annet at rigide systemer i offentlig sektor svekker både måloppnåelse og de ansattes muligheter.

Han utdyper kritikken i dette intervjuet i Dagens Perspektiv: Eks-diplomat André Mundal om offentlig sektor: – De flinkeste slutter

Kari Tønnessen Nordli, leder for arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne stat, mener Mundal tar opp en interessant og viktig debatt.

– Fra mitt ståsted opplever jeg imidlertid at veldige mange virksomhetsledere, HR-personale, tillitsvalgte og ansatte er genuint opptatt av at virksomhetene skal levere best mulig på virksomhetens samfunnsoppdrag. Så vil det alltid være ressursutfordringer, og det kan være krevende å levere på forventningene samfunnet og politisk ledelse har satt med de ressursene som er stilt til rådighet, sier hun, og fortsetter: 

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS