Arbeidsliv

ISLAND PÅ TOPP: Yrkeskarrieren til folk på Island varer i gjennomsnitt 45,8 år. Det er klart lengst i Europa. Bildet er fra Reykjavik.

Lengre yrkeskarrierer i Europa, men ikke i Norge

Siden 2010 har yrkeskarrieren til en gjennomsnittlig europeer blitt forlenget med om lag to år. Nordmenn jobber derimot ikke lenger enn før.

Publisert Sist oppdatert

I 2010 sto en gjennomsnittlig europeer i jobb i 34 år før han eller hun trakk seg ut av arbeidslivet. Ni år senere var den gjennomsnittlige yrkeskarrieren økt med nesten to år, til 35,9 år.

I den samme perioden har lengden av nordmenns yrkesliv stått omtrent på stedet hvil. Mens varigheten på nordmenns yrkeskarriere i 2010 i gjennomsnitt var på 39,5 år, var den i fjor økt marginalt til 39,8 år.

Tallene framkommer i en ny oversikt over lengden på yrkeskarrierene i 35 land i Europa fra det europeiske statistikkbyrået Eurostat.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS