Arbeidsliv

UNGE AAP-MOTTAKERE: Unge under 30 år utgjør en økende andel av dem som mottar arbeidsavklaringspenger fra Nav. De unge var en prioritert målgruppe i forsøket med å bruke arbeidsavklaringspenger som lønnstilskudd.

Liten effekt av forsøk med lønnstilskudd for AAP-mottakere

Et forsøk med å bruke arbeidsavklaringspenger som lønnstilskudd skulle få flere unge på Nav-stønad over i jobb. Men forsøket hadde liten effekt på overgangen til arbeid.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har mellom 25.000 og 30.000 unge under 30 år til enhver tid mottatt arbeidsavklaringspenger (AAP) fra Nav. De unge utgjør en økende andel av AAP-mottakerne, og flertallet av dem har en psykisk diagnose.

Økningen i unge på helserelaterte Nav-ytelser bekymrer politikere og Nav, som jakter på tiltak som kan snu utviklingen. Det har blant annet resultert i et forsøk med å bruke arbeidsavklaringspenger som lønnstilskudd, som ble gjennomført ved utvalgte Nav-kontorer fra januar 2013 til utgangen av 2018.

Målgruppa for forsøket var personer med nedsatt arbeidsevne som mottok arbeidsavklaringspenger. Unge under 30 år skulle prioriteres.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS