Arbeidsliv

DEL AV INKLUDERINGSDUGNADEN: Lønnstilskudd har vært en viktig del av inkluderingsdugnaden. Inkluderingsdugnaden er en del av Jeløya-plattformen, og har som mål å få flere i arbeid. Her fra oppstartkonferansen i juni i 2018.

– Lønnstilskudd kan virke mot sin hensikt

Bransjeforeningen Arbeid & Inkludering mener at lønnstilskudd kan gjøre det enda vanskeligere å få jobb for dem som i dag står langt unna arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

– Lønnstilskudd virker ikke gjennomtenkt. Mange av dem man bruker pengene på, vil klare å komme seg i jobb på egen hånd, mens grupper som trenger tett og bred oppfølging, risikerer å havne på unødvendig sosialhjelp og uføretrygd. Inkluderingsdugnaden er for de sterkeste, sier Jon Qvortrup, spesialrådgiver i bransjeforeningen Arbeid & Inkludering.

Bransjeforeningen er knyttet til NHO og organiserer mer enn hundre arbeidsinkluderingsbedrifter.

Lønnstilskudd er en viktig del av regjeringens inkluderingsdugnad, som ble lansert i fjor. «Lønnstilskudd er et godt virkemiddel for å få flere arbeidssøkere med redusert eller varierende produktivitet i arbeid», skriver regjeringen i en omtale av dugnaden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS