Arbeidsliv

SLITER ØKONOMISK: Mange tiltaksdeltakere har vendt tilbake til arbeidet etter at Nav lettet på koronarestriksjonene. Men mange arbeidsinkluderingsbedrifter sliter fortsatt økonomisk på grunn av smittevernstiltakene.

Mangelfull krisepakke for tiltaksleverandører til Nav

Regjeringen har lansert en ny kompensasjonsordning for arrangører av arbeidsmarkedstiltak som er rammet av koronakrisen. Ordningen er etterlengtet, men ikke god nok, mener bransjeorganisasjonen ASVL.

Publisert Sist oppdatert

Koronaviruset har fått store konsekvenser for arbeidsinkluderingsbedrifter som gjennomfører arbeidsmarkedstiltakene varig tilrettelagt arbeid (VTA) og arbeidsforberedende trening (AFT) på oppdrag fra Nav.

Om lag 290 tiltaksarrangører er forhåndsgodkjent av Nav for å arrangere disse tiltakene. Etter at regjeringen innførte strenge tiltak mot koronasmitte 12. mars, mottok bedriftene en instruks fra Nav om at deltakerne på de to tiltakene skulle holde seg hjemme.

Samtidig stupte salget av varer og tjenester, som arbeidsinkluderingsbedriftene er helt avhengige av.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS