Arbeidsliv

Det er gjort arbeidslivsundersøkelser som viser at tett kontakt med tredjepersoner på arbeidsplassen (kunder, brukere, pasienter mv.) utgjør en risikofaktor for seksuell trakassering.

Når blir arbeidsgiver ­ansvarlig for seksuell trakassering på arbeidsplassen?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er daglig leder i en restaurant, og for litt siden mottok jeg oppsigelsen fra en av servitørene våre. Hun begrunnet oppsigelsen med at hun over lengre tid har opplevd seksuell trakassering fra flere av restaurantens gjester.

Videre mente hun at vi som arbeidsgiver vil kunne holdes erstatningsansvarlig for at hun er blitt utsatt for dette. Oppsigelsen og grunnlaget for denne kom som en overraskelse, da jeg aldri har hørt noe om dette, verken fra ledelsen eller andre ansatte.

Jeg opplever heller ikke at vi får gjort noe for å hjelpe henne nå, da hun har bestemt seg for å slutte og bebreider oss for hva som har skjedd.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS