Arbeidsliv

STOR PÅ ARBEIDSINKLUDERING: For allmennheten er Fretex mest kjent for innsamling og salg av brukte klær, men selskapet driver også omfattende virksomhet for å inkludere flere i arbeidslivet.

Nav betalte 7,1 milliarder til tiltaksleverandører i fjor – Fretex fikk mest

Kommersielle selskaper har vunnet store kontrakter etter at regjeringen satte Nav-tiltak ut på anbud. Men Fretex holder stand som den største aktøren på dette markedet.

Publisert Sist oppdatert

En hovedoppgave for Nav er å få flere i jobb og færre på trygd. Den skjer i stor utstrekning ved at Nav betaler eksterne virksomheter for å gjennomføre ulike arbeidsmarkedstiltak.

I fjor betalte Nav i alt ut 7,1 milliarder kroner til slike tiltaksleverandører. Av dette gikk nesten 1,2 milliarder til de ti største aktørene, viser en oversikt over utbetalinger til tiltaksleverandører som Velferd.no har fått fra Nav.

Fem virksomheter fikk utbetalt mer enn 100 millioner kroner fra Nav i fjor. Blant disse var det tre kommersielle virksomheter, én kommunalt eid arbeidsinkluderingsbedrift og én privat, ideell aktør.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS